събота, 20 юли 2013 г.

Запалиха колата на Стефан Културиста от Враца


Мутренска война избухна тази нощ във Враца. Малко след полунощ неизвестен пироман подпали колата на Стефан Иванов - Културиста.


Според официалната информация на полицията първоначално се получил сигнал, че на неохраняем паркинг горят автомобили. При пристигане на място огнеборците установяват, че неизвестно лице е запалило Рено Меган, собственост на В.Г.Ч. В следствие на пожара колата напълно е изгоряла, като огъня се е разпространил и върху лек автомобил „Мерцедес 180”, собственост на лизингова компания, а се ползва от Кристин Копчев от Враца. Напълно изгорял е и лек автомобил „Ауди А4”, собственост на Е.Ж.Д от същия град, който е с унищожен преден ляв мигач, страничен ляв мигач, заден ляв стоп, ляво странично огледало и е обгоряла боята на предната лява врата. Запален е и лек автомобил „ Форд Фокус”, собственост на М.В.И. от Враца, като същият е с напълно унищожена предна част, арматурно табло, предни гуми, преден капак, салон на автомобила, предни фарове, гумите и регистрационната табела. „Форд“-ът е колата, която ползва Стефан Културиста, като всичките изгорели автомобили са били паркирани пред блока на ул. „Дико Илиев“№2, в който той живее, пише Тribali.info.

Според криминалисти, стари врагове на Културиста са използвали, че е задържан в полицията и са му отмъстили за предишни екшъни. Вчера Стефан Иванов и Иван Каменов - Цофара бяха арестувани за 24 часа заради заплахи за убийство към врачански бизнесмен.

Двамата бяха пребити миналата събота в епичен бой в пиано бар „Карамел“ във Враца, за който има образувано досъдебно производство.

Това не е първото посегателство срещу имущество на Стефан Иванов. На 25 ноември 2007 г. самоделно взривно устройство избухна пред неговото жилище. Бомбата гръмна към 1 часа през нощта срещу понеделник, като отново Културиста не е бил в дома си. От взривната вълна бяха избити вратите на апартаментите на първия, втория и третия етаж, както прозорците на апартамента на Иванов и съседния до него. Бяха счупени и външните прозорци на входа от първия до последния етаж. Щети имаше нанесени в различна степен на всичките 20 апартамента във входа. Там, където е избухнало взривното устройство, беше повредена и плочата между първия и втория етаж. От паднала врата тогава пострада 67-годишната Бона Димитрова, която живее на първия етаж и беше със счупена ключица.

Запознати с мутренските похвати твърдят, че в момента във Враца е започнала война и преразпределение на териториите.